top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGreet Luypaert

Als alles liefde is, is corona dan ook liefde?

Werd je persoonlijk getroffen door het virus? Overleed iemand uit je omgeving aan Corona? Dan kan deze vraag als een pijl in je hart aankomen. Want liefde doet toch geen kwaad?

Net als in een relatie, als de pijn te heftig is, als scheiding de enige oplossing lijkt, als echtscheiding plots een vechtscheiding wordt, ook dan is het een uitdaging om nog over ‘liefde’ te spreken. En zeker dan is het goed om uit te zoomen, om vanuit een ruimer perspectief te kijken wat er gaande is.

De natuur induiken

Ik hou ervan om de natuur te observeren. Vooral de bewegingen die er plaats vinden. Zoals de aantrekkingskracht van het ene element naar het andere, een stroom die zich beweegt naar daar waar hulp nodig is. Van degene die iets te bieden heeft, naar degene die iets nodig heeft, om zo te evolueren naar een gezonder geheel, naar een hogere trilling. Dit gegeven is sterk onderzocht bij het ondergrondse schimmelnetwerk dat alle bomen en planten met elkaar verbindt, het mycelium. Via die weg worden voedingsstoffen, suikers en zelfs informatie overgedragen. Voedingstoffen stromen er vanzelf naar daar waar ze nodig zijn.

Schimmels en insecten zorgen ook voor afbraak van organisch afval. Dus zowel het ‘voeden’ als het ‘opruimen’ is iets dat vanzelf gebeurt in een natuurlijke biotoop. Virussen maken ook deel uit van onze natuurlijke biotoop. Wat komen zij dan doen? Zijn virussen een misverstand van de natuur? Of komen ze met een reden?

Is een virus een opruimer of een ziekmaker?

Een lokale huisarts vertelde me dat hij de voorbije 30 jaar vooraf al zag welke cliënten dat jaar griep zou krijgen. ‘Griep komt iets opruimen’, zij hij. ‘De cliënten die met veel gifstoffen in hun lichaam zitten of emotioneel in de knoop liggen met iets in hun leven, dat zijn de mensen die gevoelig zijn voor griep’.

Een interessante visie om te onderzoeken… Wat als corona op zich geen ziekmaker is, maar een opruimer? Wat als corona de inkapseling van toxische stoffen in ons lichaam afbreekt, zodat de toxische stoffen vrijkomen, waardoor ons lichaam zwaar belast wordt en koorts maakt om de stoffen te verbranden en af te voeren.

De huisarts ging nog een stapje verder met zijn verhaal. Hij vertelde dat de medische dienst tijdens zijn legerdienst als arts (30 jaar geleden), ondervond dat vaccins, na een vijftal keer toedienen, uiteindelijk een tegenovergesteld effect creëren, waarbij de patiënt nog zieker wordt. Mag ik zo vrij zijn hier dan ook de link te maken met de oudere generatie die inmiddels al ettelijke jaren een griepspuitje krijgt, waar helaas veel toxische stoffen aan toegevoegd zijn die het lichaam niet verwerkt krijgt. Kan dat de reden zijn waarom zij zo zwaar ziek werden? Kan het zijn dat corona, na jaren van vervuiling van ons lichaam, een poging doet om de vervuiling in ons lichaam op te kuisen? Kan het zijn dat dit niet enkel op individueel vlak gebeurt, maar ook globaal? Corona haalt zoveel naar boven. Angst en boosheid, twee zeer toxische emoties in ons lichaam én in onze maatschappij. Leugens en macht, … het wordt steeds meer zichtbaar, zowel in de kleine thuiskring tijdens de lockdown als op maatschappelijk en politiek vlak wereldwijd.

Zou corona in wezen een opruimer zijn? Om ons als mens en als maatschappij te laten evolueren naar een gezonder geheel, naar een hogere trilling?

Liefde is liefde, en toont zich in verschillende vormen

Dit spel van liefde is ook gaande in relaties. Jouw liefde brengt licht op de donkere stukken in jezelf en in je partner. De veiligheid die je partner bij je ervaart om zichzelf te zijn, maakt dat zijn of haar (onbewuste) ingekapselde patronen en pijnen vrijkomen. Die oude pijnen en patronen komen naar boven, omdat er genoeg liefde is. En net op dat moment, wanneer de pijn getriggerd wordt, lopen we vast in onze relatie, sluiten we ons af, gaan we in discussie, vallen er woorden die je eigenlijk nooit wou zeggen.

Love is the answer. It has always been, and will always be the answer.

Dat moment, lieve mensen, is het moment dat er nog meer liefde, bedding en veiligheid nodig is om de oude pijnen en patronen aan de oppervlakte te laten komen, zodat we ze kunnen loslaten en helen. Een bedding van veiligheid en liefde. Dat is nodig opdat ons energetisch systeem en ons lichaam zich kan openen. Dat is de basis voor een pasgeboren baby, en dat blijft essentieel in elke leeftijdsfase, om ons te openen en steeds dieper te verbinden.

Iedere relatie kent zijn valkuilen

Tijdens onze trajecten Revolutionary Lovers komen mensen ook deze patronen en pijnen tegen. Soms voelen ze zich gegeneerd, want hun intentie om te komen was niet om problemen bloot te leggen, anders hadden ze naar een relatietherapeut gegaan. Maar als de liefde en verbinding groeit, kunnen ook diepere pijnen naar boven komen.

Op zo’n moment gaan we de relatie niet uitpluizen, we blijven weg van therapie. Dat verhaal kennen we al. Die paden hebben wij zelf ook ooit bewandeld in onze donkere jaren. Met beperkt resultaat.

Op zo’n moment voelen we hoe we met ons lichaam, met ons hart, met onze aandacht meer bedding kunnen creëren, zodat het lichaam ontspant, liefde kan stromen en de pijn er mag zijn, mag doorvoeld worden. Zodat er tranen mogen stromen die de pijn en de patronen laten wegvloeien.

Dankbaar dat wij hier bedding mogen voor bieden, en getuige mogen zijn van prachtige momenten van diepe verbinding. En dan spreken mensen uit ‘We zijn al 15 jaar samen, ik denk dat we ons nooit zo diep verbonden hebben gevoeld als nu’.

In dankbaarheid voor de kracht van liefde ,

Greet74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page