top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverErik Decolvenaer

Bewust man zijn in deze wereldWe leven in een wereld van verandering. Verandering die ons meeneemt, vooruit stuwt, misschien soms overspoelt. Hoe blijf je bij dit alles dicht bij jezelf?


Belichaming


Voor mij heeft het veel te maken met belichaming. Als man dieper durven zakken in m’n lijf. De gedachten, overtuigingen en stemmen in m’n hoofd observeren en erkennen. Om daarna dieper in te dalen in m’n weefsels. M’n adem volgend naar binnen. Met aandacht, nieuwsgierigheid en openheid. Benieuwd naar wat zich hier en nu wil aandienen. Steeds dieper in mezelf. Om daar dan soms onrust tegen te komen, pijn te doorvoelen, kwetsbaarheid te laten stromen of authentieke kracht voelen groeien.


Zo indalen in m’n lijf, aanwezig zijn bij alles wat er is, het geeft me richting. Richting die van binnenuit komt en me brengt waar ik heb te zijn. Het brengt authentieke waarheid die niet bedacht of beredeneerd wordt, maar opborrelt van binnenuit. Het verbindt me met levensenergie die door me heen wil stromen en me gedreven tot actie brengt. M’n eigen voeten volgend, afstemmend met wat rond me gebeurt, zo m’n eigen waarheid de wereld in brengen. Verbonden met mezelf, de anderen rond me en gedragen door het ruimere.


Dit proces aangaan heeft me al veel gegeven. Dankbaar voor de vele mannenworkshops waar ik broederschap en veiligheid mocht ervaren, de begeleiding die ik kreeg van trainers, therapeuten en supervisors.


Steeds dichter bij mezelf komen, bij m’n essentie. Met vallen en opstaan, met goede en slechte dagen.


Het is wat ik doe, oa met mannen. Vaak specifiek voor mannen. Ben je man en resoneert of triggert dit iets bij jou, welkom op de gratis webinar ‘Bewust man zijn’ nu woensdagavond 14 september 2022 om 20u.


Het is ook een introductie tot het transformerende traject voor mannen 'Conscious Male Sexuality' dat start in oktober.


Ben je vrouw en ken je mannen bij wie dit iets kan raken of openen, stuur hen de link door. Het webinar is alleen voor mannen. Dank je.


Je individuele pad volgen


Naast workshops geef ik individuele begeleiding waarin ik je stimuleer om meer in je lichaam te zijn, te voelen waar je kracht zit, te ontdekken waar je stroming is.

Ik kies daarbij voor een lichaamsgerichte aanpak, omdat we al zoveel met ons hoofd bezig zijn. Ruimte gevend aan het zelfhelende vermogen van je lichaam. Uitnodigend aan dat wat diep aanwezig is, om zich meer te laten zien, borrelend of krachtig naar boven te laten komen.


Leer jezelf openen voor de wijsheid vanuit je lichaam, een bron van weten, voelen en zijn.

Nodig je bewustzijn uit om dieper te zakken in je lijf, je te doorgronden met levenskracht, energie en levensplezier vrij makend en je helderheid te bieden en haarscherpe richting te geven.


Wat is dat, man zijn ? Het is voor elke man om zijn unieke vorm daarin te vinden. Wat we gemeenschappelijk hebben is ons mannenlichaam.


Mannen zijn dragers van licht


We zijn multi-dimensionele wezens, die op een zeker moment gekozen hebben om te incarneren op Aarde, en onze essentie te laten indalen in een mannenlichaam. Hier in dit lichaam kunnen we dingen ervaren, voelen en gewaarworden die we niet kunnen ervaren als we zuiver bewustzijn, licht of essentie zijn. We hebben in het lichaam onze zintuigen als poorten tussen onze binnenwereld en buitenwereld. Ons lichaam kanaliseert gevoelens en emoties op onszelf of in uitwisselingen met anderen of de buitenwereld.


Essentie daalt in via onze kruin en zakt steeds dieper in het lichaam. Het diepste dat de essentie kan indalen, is tot onze seksualiteit. Als man zijn we drager van licht, van essentie, en het diepste dat dit kan indalen is tot in onze mannelijke seksuele organen: prostaat, penis en ballen.

Van daar ook het belang om hier bewust mee aan de slag te gaan. Je lichaam meer te voelen, je bewuste aandacht te leren richten, tot in het diepste je weefsels te bewonen en ermee verbonden zijn.

In tantrische kringen wordt voor de mannelijke seksuele organen vaak het woord 'lingam' gebruikt, dat staat voor een zuil van licht.


 

Je ballen aarden


Een eenvoudige oefening die ik vaak 's ochtends doe en veel impact heeft, is 's ochtends vroeg naar buiten gaan, gekleed in een kamerjas en daaronder naakt. 'k Zoek een rustig plekje uit in de tuin, en ga daar op het gras zitten. Als het koud is, neem ik een handdoek mee om op te zitten, en ga zo zitten dat m'n ballen rechtstreeks contact maken met de aarde. Zo blijf ik enkele minuten meditatief zitten.

Voelend hoe m'n ballen contact maken met de grond, en zo m'n hele lijf geaard wordt. Tegelijk de frisse buitenlucht die m'n huid aanraakt. Kijkend naar de bomen rond me en de lucht boven me.

Het geeft me een ervaring dat hemel en aarde verbonden wordt via m'n lichaam. Hoe m'n lijf een kanaal is, en de energie stroomt tussen m'n kruin en m'n basis. Het geeft me een verbonden gevoel, een aanwezigheid in m'n lijf die nog lang nazindert. Me tegelijk rust geeft én kracht. Die ervaring van verbondenheid met de elementen en het ruimere veld, neem

ik mee tijdens de rest van de dag.

 

Aanbod specifiek voor bewuste mannen:


Aanbod voor iedereen:


Individueel aanbod:
124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page