top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGreet Luypaert

Wat hebben duurzame bedrijven gemeen met succesvolle relaties?

Bijgewerkt op: 7 jul. 2021In 1985 was de gemiddelde levensduur van een organisatie 61 jaar. Vandaag is dat nog 7 jaar. Een huwelijk eindigde vroeger meestal bij het overlijden. Qua termijn is dit vergelijkbaar met de 61 jaar van een organisatie. Vandaag duurt een huwelijk nog gemiddeld 14 jaar. Dat cijfer ligt hoger dan bij organisaties, maar het is toch een pittige daling.


Zijn we klaar voor ‘change’?

We leven in een dynamische en steeds sneller veranderende wereld. Op maatschappelijk, economische en technologisch vlak. Niemand ontglipt er aan. Bedrijven, scholen, het gezinsleven… alles en iedereen wordt er sterk door beïnvloed. Bedrijfsleiders pikken daarop in. De voorbije decennia werden stevige budgetten besteed aan change management en organisatiebegeleiding. Bedrijven hervormen hun fundamenten. Missie, visie en waarden krijgen vorm in de dagdagelijkse werking.

De ‘WHY’ komt in plaats van de ‘WHAT’. Bedrijfsleiding vanuit het hart. De mens op de voorgrond.

Wie deze nieuwe focus implementeert, heeft meer kans op duurzaam succes. Terwijl bedrijven het belang zien van begeleiding, vinden we het vanzelfsprekend dat de relatie thuis, met de impact van de maatschappelijke verandering, vanzelf gezond evolueert. Maar is dat zo? Kan een relatie de veranderingen dragen zonder eronder te lijden?


Organisatie versus relatie

In 2019 was ik aanwezig op twee inspirerende congressen ‘The organisation of the Future’ en ‘Happy@work’. Ik maakte er een spel van om te luisteren met mijn petje ‘partner in een liefdesrelatie’. Prachtig om te zien hoe vergelijkbaar die twee vormen van verbinding zijn. Frans Colruyt sprak over het belang van een stiltemoment tijdens een moeilijk gesprek, over het bewust worden van onze oordelen en waarom we rekening dienen te houden met de context. James Bampfield en Steven Pauwels brachten het concept ‘heart advise’ in, een zeer efficiënte manier om onder collega’s tot het juiste advies te komen. Ik hoorde over de 5 V’s (Vrijheid, Vertrouwen, Verantwoordelijk gedrag, Vreugde, Voldoening) van Anne De Bisschop als energiegevende waarden in je werk. En Jeniffer Campbell nodigde ons uit om organisaties te bekijken als ‘living human systems’. Oh my God, in mijn ogen was dit een congres voor liefdespartners. Wat een rijkdom aan advies om je relatie naar een hoger niveau te brengen!


Take the advise home!

Als je dit leest, is de kans groot dat verandering in organisaties ook jou niet ongeboeid laat. Bij deze nodig ik je uit om het volgende boek dat je leest over verandering, je eerstvolgende congres dat je volgt en het bedrijfsgerichte advies dat je krijgt, ook mee te nemen in je relatie. Voeg een extra ’win’ toe. Win voor je bedrijf, je stakeholders én win voor je relatie.

Spreek ik dan tegen onze business? Nee hoor. Integendeel! Hoe meer waarde jij reeds in je liefdesrelatie brengt, hoe dieper, authentieker en ervaringsgerichter wij samen aan de slag kunnen. Lees hier onze visie over relaties en hun impact op je professionele leven: www.revolutionarylovers.eu


Revolutionaire liefdesgroet,

Greet

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page